Omdat wij stoppen met de samenwerking met Pierre Frick (niet vanwege de kwaliteit) zijn al deze wijnen nu verkrijgbaar met 30% korting! Informeert u even naar de voorraad.

Al in 1970 hadden Pierre en Annette FRICK het landgoed omgezet in biologische landbouw, een wereldwijde methode voor de gezondheid van bodem, planten … en consumenten. Het sluit het gebruik van herbiciden, oplosbare meststoffen en synthetische chemische behandelingen uit. Om de vitaliteit van bodems, wijngaarden en wijnen te verhogen, cultiveert Jean-Pierre sinds 1981 wijnstokken in Biodynamie (demeter).

In de kelder, die we niet produceren, verhogen we authentieke wijnen, gezond en levend. Het plukken van de druiven is uitsluitend handmatig. Ze worden heel geperst, zonder te verpletteren, in een pneumatische pers. De sappen fermenteren met hun eigen gist, zonder de toevoeging van sulfieten vóór fermentatie, en worden niet verrijkt door suiker toe te voegen of door aftrekking van water (omgekeerde osmose of koken onder vacuüm). Zuurgraad wordt niet gecorrigeerd. De wijnen worden een of meerdere keren in de oven bewaard. Veroudering op fijne droesem vindt plaats in oude eiken vaten gedurende zes tot negen maanden of meer. Zonder lijmen, flash-pasteurisatie of andere fysische of chemische behandelingen, worden de wijnen eenvoudig gefilterd op celluloseplaten (geen steriele filtratie) voor het bottelen. Deze fase brengt meer finesse aan de wijn, zonder deze in zijn intrinsieke structuur te verarmen of te destabiliseren.

De wijnen krijgen een minimale toevoeging van sulfieten, voordat ze worden gebotteld. Dus, elk van onze wijnen drukt het oorspronkelijke evenwicht uit dat is geboren uit het terroir, de wijnoogst en de zorg die we aan de wijnstok brengen. Sinds 1999 hebben we ook wijnen geteeld en gebotteld zonder toevoeging van sulfieten: “biologische wijnen – toegevoegd Zerosulfiet”. Het is gefermenteerd druivensap zonder additieven. Vandaag verkopen we alle wijnstokken van de Elzas in “nul sulfiet toegevoegde” wijnen, waaronder Blanc de Noir en zachte wijnen.

Om de zuiverheid van de wijn te behouden en te beschermen tegen alle organoleptische afwijkingen, hebben we sinds 2002 de kurk vervangen door een roestvrijstalen capsule. Deze vulling (geïnspireerd door Champagne) zorgt ook voor een homogene rijping in de loop van de tijd en een goede veroudering. voor alle flessen van hetzelfde jaargang. Ons landgoed maakt deel uit van de kleine kring van exclusieve wijnmakers-oogstmachines. Wij verkopen uitsluitend en volledig onze eigen productie.