Van het wijnhuis Vincent Stoeffler hebben we vier prachtige en biologische en sulfiet vrije Vins Naturel.
Stoeffler is zeer betrokken bij het behoud van het milieu en de aanhangers van natuurlijke producten zonder chemicaliën, behoren zij tot de voorlopers van de biologische wijnproductie in het gebied en zijn sinds 2000 Ecocert gecertificeerd: Alle wijnstokken worden geteeld volgens de regels van de biologische landbouw, dat wil zeggen zonder kunstmest of producten van synthetische afkomst. Biodynamische bereidingen worden toegepast in de hele wijngaard en ook toegevoegd aan de compost. Wat resulteert in een zeer speciale wijn.

De bescherming van de wijnstok wordt uitsluitend gemaakt door het zeer lage dosis Bordeaux-mengsel (koperzout gebruikt voor meer dan 100 jaar) en zwavel, evenals paardenstaart- en brandnetelthee. Elk synthetisch product is uitgesloten. Het gedynamiseerde siliciumdioxide, in juni op het gebladerte aangebracht, verhardt de weefsels en versterkt de natuurlijke afweer van de wijnstok. Veel handwerk maakt een goede ventilatie van de clusters mogelijk; uitschudden, trelliseren, dus voldoende ruimte creëren en gedeeltelijke bladeren ….
Gecontroleerde opbrengsten, begunstigen de uitdrukking van het terroir en het verkrijgen van bewakingswijnen. Dit is nog belangrijker met betrekking tot de grootste wijnen (terroirs, grands crus en late oogst). Het oogsten is 100% handmatig op alle 16 hectare van het landgoed. Deze oogst is verdeeld over 5 tot 6 weken om de druiven dichter bij hun optimale rijpheid te plukken.