Het domein van Pierre Koch & fils Het landgoed Pierre KOCH is een familiebedrijf dat tegenwoordig wordt beheerd door François Koch, waarvan de wijn oorsprong is van verschillende generaties. Pierre Koch bevindt zich in de TOP 5 van beste wijnhuizen in de Elzas. Door de jaren heen is ze geëvolueerd met haar tijd om te worden wat het nu is. Ze exploiteren 17 ha wijngaarden verspreid over vijf gemeenten binnen een straal van 10 km rond het landgoed. De 7 variëteiten van de Elzas worden door Koch gekweekt en gevinifieerd (Sylvaner, Pinot blanc, Riesling, Pinot gris, Muscat, Gewurztraminer en Pinot noir). Sinds enkele jaren heeft het landgoed het pad van de beredeneerde cultuur ingenomen. Deze manier van telen stelt ons in staat om op zijn best vier belangrijke factoren te respecteren: de wijnstok, de flora en fauna, de grond en de wijnbouwer. Deze werkfilosofie wordt geëtiketteerd onder het logo “TERRA VITIS” en garandeert de traceerbaarheid van onze wijnstokken tot de fles en de authenticiteit van onze producten. Onze specificaties worden jaarlijks gecontroleerd door een erkende organisatie.

Kelder werk
Na het persen van de druiven, wordt het sap (most) opgeslagen in vaten (roestvrij staal of hout), afhankelijk van het type druivensoort en het perceel waarvan het afkomstig is. Dan komt het moment van bezinking dat bestaat uit het scheiden van de onzuiverheden in suspensies (modder) voordat de fermentatiefase spontaan wordt geactiveerd door gisten die in de most aanwezig zijn. Dan komt de stelling, waar de wijn wordt gescheiden van de wijnmoer. De wijn wordt vervolgens regelmatig geproefd om zijn evolutie te volgen. Het wordt dan gebotteld, geëtiketteerd, ingekapseld en verpakt.